La scurt timp dupa ce Medierea a devenit procedura legala in Romania prin Legea 192/2006, in 2008 m-am autorizat ca Mediator. In Decembrie 2009 am fondat cu un grup de specialisti, Mediatori Autorizati ca si mine, Colegiul Mediatorilor, Asociatie Profesionala, care se ocupa structurat de dezvoltarea profesionala a membrilor, de educatie si formare in prevenirea conflictelor (nu doar in corporatii si comunitati), promovand Medierea ca alternativa de rezolvarea a conflictelor, nu numai pentru ca este mai eficienta ci si mai durabila. Medierea este o procedura legala prin care ambele parti castiga (Legea 192/2006 si 370/2009) prin care spre deosebire de instante – unde unul dreptatea nu poate fi data ambelor parti, unul pierde altul castiga – in Mediere ambele parti isi administraza dreptatea, caci ele produc – dupa o procedura bine definita – solutia conflictului in care se afla.

Am pregatire in domeniul programelor de finantare pentru dezvoltare, al managementului programelor si proiectelor, precum si in domeniul Relatiilor Internationale de Cooperare pentru Dezvoltarea Societatii Civile. Am participat la diferite cursuri de formare, programe de training, pe tema finantarilor nerambursabile. In 2007 am absolvit Cursul de Specializare Post Universitara in Management si Relatii Economice Internationale la Academia de Studii Economice din Bucuresti. In 2008 am absolvit cursul de Expert Achizitii Publice si cursul de Mediatori (avand competente inclusiv in medierea conflictelor in domeniul economic).

Sunt Formator si Evaluator certificat de Ministerul Muncii Familiei si Egalitatii de Sanse si de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Timeretului. Din anul 2007 cooperez cu Consiliul National Pentru Formarea Profesionala a Adultilor avand ca atributii evaluarea de competente profesionale si evaluarea programelor de formare profesionala pentru autorizarea furnizorilor de formare profesionala in domeniile formarii si managementului.

Pana in 1996 am lucrat ca redactor si traducator de limba Engleza in institutii ale Patriarhiei Romane. Am o buna pregatire profesionala in domeniul Istoriei Religiilor si in domeniul relatiilor Ecumenice Internationale, preocupari de studiu cu privire la impactul social al doctrinelor religioase si influentele acestora in dezvoltarea comunitara, in afirmarea valorilor individuale si sociale, precum si la tendintele institutiilor religioase de a determina si contribui, teoretic si practic la evolutii de  tipul economiilor sociale.

Intrucat am studii de Master in Teologie si in Statele Unite ale Americii si cooperez prin natura serviciului cu Biserici din Europa de Vest, cunosc nuantele si modul diferit de relationare institutional sociala in materie de politici pentru comunitate, avand preocupari de studiu comparativ in acest domeniu. Am fost membru (2 mandate in Comisia Biserica si Societate – institutie de relationare a Conferintei Bisericilor Europene cu Comisia Europeana si cu Parlamentul European).

Domeniul de activititate

Din anul 1996 lucrez ca angajat al AIDRom, in domeniul atragerii de fonduri nerambursabile pentru dezvoltare comunitara si imbunatatirea serviciilor sociale si de educatie in Romania avand atributii in:

– Conceperea strategiei de formare a asociatiei si a institutiilor partenere;
– Atragerea resurselor financiare necesare strategiei;
– Coordonarea programului Traning for Transformation;
– Coordonarea echipelor de traineri si consultanti;
– Evaluarea proiectelor inaintate spre finantare de organizatii neguvernamentale;

In 2007 am fost ales Secretar General al Forumului Regional pentru Drepturile Omului in Romania si mandatul pe care l-am asumat are ca prioritate implementarea sporita a articolelor 22 si 26 din Carta Universala a Drepturilor Omului.

Obiectivele pe termen lung:

– Implementarea unei strategii pentru dezvoltarea Economiei Sociale in Romania;
– Elaborarea unor studii/ghid de Economie Sociala;

Informatii generale:

1. Invitat permanent la Radio Bucuresti la emisiunile: Firul in Patru si Pasapot pentru Stiinta
2. Domenii de expertiza ca trainer si consultant:

– Optimzarea si dezvoltarea relatiilor cu clientii

– Negociere, compentente comune / competente specifice in negocierea contractelor;
– Mediatori si Facilitatori in procesele de negociere;
– Managementul Programelor de Educatie si Formare Profesionala;
– Managementul Proiectelor;
– Managementul Proceselor de Planificare Strategica;
– Managementul General al Implementarii Planului Strategic;
– Coordonare Programe Internationale;
– Dezvoltare Institutionala;
– Managementul Comunicarii Inter-Institutionale;
– Crestera Capacitaii Operative a Organizatiilor;
– Designer kit-uri, instrumente si curricula training;
– Marketing: conceperea si organizarea proceselor de pozitionare in piata;
– Afacerea, intre management si marketing. Productivitate, eficienta si performanta;
– Managementul documentelor;
– Managementul resurselor umane;
– Management integrat: Proiecte si Resurse;
– Planificarea si managementul campaniilor.

Intentiile fata de blogul finantare.ro

– Elaborarea unor puncte de vedere in domeniul finantarilor pentru dezvoltarea economiei sociale in Romania
Prezentarea de modele de economie sociala
– Dezbatere si studii cu privire la initiative si modele de buna practica in dezvoltarea comunitara
– Prezentarea de modele alternative de abordare fie a unor probleme, fie a unor initiative inovative din alte tari europene in practica dezvoltarii comunitar
– Abordarea unor subiecte punctuale la ordinea zileil
– Dezbaterea unor masuri si decizii luate de autoritati care ar putea afecta buna functionare a finantarilor si a  programelor de dezvoltare.