Azi a fost din nou Motiune de Cenzura.
Scor: Pentru 219 – Impotriva 0.
Rezultat: Guvernul Boc 5 ramane in functie.
Va rog sa remarcati ca am facut distinctie intre scor si rezultat. E clar ca in filosofia politica romaneasca de acum incolo aceasta distinctie trebuie facuta cu precadere.

Au votat doar cei care voiau schimbarea Guvernului Boc, indiferent cu ce Guvern: poate Udrea, poate Blaga, poate Flutur … in opinia mea oricare din acestea ar fi fost mai bun, mai rational, mai cu discernamant economic – social – politic. Acest lucru este bine stiut si destul de agreat in interiorul PDL-UDMR. De aceea Domnii si Doamnele Parlamentari PDL-UDMR nu au votat: Ei pot oricand sa se justifice electoratului din Colegiul in care au fost alesi ca nu au sustinut Guvernul Boc 5 in contextul acestei Motiuni.

Aceasta formula [ne-exprimarea votului] era de fapt si singurul colac de salvare politica a alesilor PDL-UDMR … intrucat situatia economica si sociala se va inrautati fara doar si poate [motivul: scaderea puterii de cumparare duce la scaderea consumului care duce la decizia actorilor economici de a produce mai putin si in cele din urma la concedieri si somaj].

La viitoarele alegeri Parlamentarii PDL-UDMR pot spune – fara sa minta – ca nu au fost pro Guvernul Boc 5 si ca nu isi asuma dezastrul ce va urma in economie si in social. Foarte bine jucat! Ca sa „ma scot” … nici eu nu as fi facut altfel.


2 comentarii la “Intelepciunea Parlamentarilor PDL – UDMR”
 1. Florentina Ivan a spus:

  Codul Penal stipuleaza ca infractiunea este fapta care prezinta pericol social, e savarsita cu vinovatie si e prevazuta de legea penala.

  Fapta care prezinta pericol social, in intelesul legii penale, este orice actiune sau INACTIUNE prin care se aduce atingere unei dintre valorile prevazute in art.1 C.P. (suveranitatea, independenţa, unitatea şi indivizibilitatea statului, persoana, drepturile şi libertăţile acesteia, proprietatea, precum şi întreaga ordine de drept).

  Asadar, INACTIUNEA, fapta savarsita de domnii si doamnele deputati/senatori PDL-UDMR, nu poate fi socotita, mergand pe logica din Codul Penal, ca lipsita de vinovatie.

  Faptul ca nu au votat motiunea nu semnifica faptul ca nu au sustinut guvernul Boc, ci dimpotriva.

  Am facut aceste precizari ca un exercitiu de logica.

 2. crista a spus:

  cei nemultumiti sa trimita o carte postala pe adresa sediilor pdl unpr si udmr !sa scrie doar ,,beeeeeeeeeeeeee,,

Comentariul tau