Cazuri unice in lume, bebelusii, nascuti prematur si arsi la Maternitatea Giulesti, atrag atentia si curiozitatea cercetatorilor din domeniul stiintelor medicale, din toata lumea.

La asemenea cazuistica un medic are acces, poate, doar o singura data in viata, si oricum, nu oriunde in lume. In tarile civilizate nu se intampla asa ceva iar in tarile in care mamele nasc mai mult acasa chiar nu se intampla. Dureros este ca, din nefericire, s-a intamplat in Romania, o tara unde mamele nu mai nasc acasa, dar nici nu au parte de asistenta medicala adecvata.

Asadar, cativa medici Romani si 10 medici Israelieni, care au fost pe faza, au adunat suficienta informatie si documentatie si au posibilitatea sa scrie studii inedite, unice din punct de vedere stiintific, probabil cotate ISI.

Cu toata compatimirea de care sunt capabil, si cu adanc respect pentru suferinta pruncilor nevinovati, nu ma pot abtine sa nu fac o comparatie estimativa: Publicistii, Editorii si Autorii studiilor vor incasa nemasurat mai multi bani din drepturi de publicare si de autor, sau din onorariile pe care le vor lua la diferite simposioane stiintifice, decat au primit parintii pruncilor de la guvernul Romaniei.

Pacatul cel mare nu e neaparat legat de nedreptatea recompenselor, ci mai degraba de suferinta nedreapta a pruncilor si a famililor lor. Totusi, cu speranta ca vor fi supravietuitori si nu toti copiii vor muri, consider ca acestia trebuie sa aiba cota parte din drepturile financiare ale studiilor: o palida recompensa pentru suferinta indurata, insa, o suma indispensabila pentru operatiile si tratamentele costisitoare ce vor urma.

Oricum pruncii acestia sunt niste eroi (vii sau morti), alaturi de adevaratul lor salvator Raed Arafat, si poate n-ar fi rau daca la Cancelaria Ordinelor s-ar gandi cineva sa fie decorati cu Ordinul National „Pentru Merit”, ordin pe care, in grad de Cavaler, l-a avut pana mai de curand Dr. Raed Arafat, avansat acum in cadrul Ordinului la gradul de Ofiter. In opinia mea Dr. Arafat mai merita o avansare, chiar la gradul de Mare Cruce, iar pruncii supravietuitori sa-i sta alaturi in grad de Cavaler.


0 comentarii la “Cazuistica! Noua Modalitate Romaneasca de a Contribui la Medicina Universala?”
Comentariul tau