La Maternitatea Giulesti performanta economico-financiara era una de top. Cel putin la sectia Fertilizare in Vitro veneau femei de pe toate continentele si plecau cu bune rezultate, nasteau copii sanatosi si se bucurau de ei. Nu era cea mai scumpa, nu era la fel de scumpa precum clinica Sabyc, insa era o unitate care ajuta cuplurile ce isi doreau copii sa-i si aiba, mai vestita decat Sabyc.

Apropos de Sabyc: cred ca unii din cititori stiu ca a fost desfiintata in urma unui scandal cu acuzatii inca nedemonstrate clar, insa mai trebuie stiut ca Doamna Daniela Knecht, reprezentata de Doamna Avocat Diana Elena Dragomir, are deja o decizie de condamnare a Statului Roman pentru incalcarea dreptului la viata …  si termen limita data de 2 Septembrie 2010 pentru a returna mamei embrionii „arestati”. Asta pentru ca in viziunea CEDO nu doar bebelusul nascut ci si embrionul (zigotul) este fiinta vie (persoana).

Daca pentru o sechestrare, arestare de embrioni, CEDO a primit dosarul Doamnei Daniela Knecht in regim de urgenta, cum va fi primit dosarul celor 8 bebelusi arsi? … care, dupa cum arata stirile, mor pe rand … pe zi ce trece.

Asadar, Sabyc s-a inchis, Maternitatea Giulesti nu va mai functiona, insa ramane intrebarea: Cine va castiga de acum din Fertilizare in Vitro?

La vremea desfiintarii Sabyc, desi acolo nu murise nici un bebe, toate autoritatile tunau si fulgerau. Ministerul zicea ca n-au autorizatie, Domnul Astarastoaie voia capetele medicilor Romani care lucrau in Sabyc …  Eu vreau sa vad ce vor zice acum. Oricum dupa sentinta CEDO, vazand ei ca Romania trebuie sa plateasca pentru modul in care autoritatile au tratat cazul Sabyc si Ministerul si Autoritatea pentru Transplant si Domnul Astarastoaie sunt mult, muuult mai tacuti. Iar in cazul Giulesti … sunt in vacanta si au in gura un pai infipt intr-un cocktail.

Pana la urma se zice ca electricianu’ e de vina.

Chestiunile de ordin etic sunt importante insa nici cele de ordin financiar nu ar fi de lepadat, si in acest context se pun cateva intrebari:

1. Ce pret avea Maternitatea Giulesti in contextul descentralizarii, privtizarii … inainte de a se dovedi o clinica de mare risc? Adica inainte de explozia oxigenului.

2. Ce pret are acum?

3. Cum va trata CEDO dreptul la viata in acest caz si cat va avea Romania de platit dupa ce va fi condamnata?

4. Cine va face [in Romania]bani din Fertilizarea in Vitro … de maine incolo?

5. Credeti ca daca pruncii arsi, supravietuitori, erau copii de politicieni ar fi fost tratati in Romania ori erau inca de ieri pe la o clinica prin Viena?

E ora 11:25, ascult Radio Realitatea FM si sunt stupefiat: autoritatile se felicita reciproc si se gratuleaza pentru modul in care au actionat. Nu-mi vine sa cred ca mintea lor asa proceseaza toata aceasta tragedie, iar imaginea care imi vine este ca au perceput-o ca pe o aplicatie … ca sa vada cum se „mishka” sistemul. Inchei aici intrucat cuvintele nu mai au rost. Un moment de reculegere si de rugaciune pentru pruncii nevinovati!

PS

Acum ca s-a inchis … da, da, s-a ‘nchis de tot … probabil tot personalul Maternitatii Giulesti va intra in somaj?! Iar la acest aspect se adauga o intrebare: Clinica asta nu putea fi desfiintata fara sa faca ashtia asa mare tambalau si fara sa sacrifice pruncii?


1 comentariu la “Premizele Achizitiilor Ieftine in Piata Serviciilor de Natalitate”
  1. Andy a spus:

    Este primul comentariu care abordeaza tragicul accident (sau cum sa ii spunem?) dintr-un punct de vedere pe care nimeni din mass-media nu a avut curajul sa-l puna. Acela al concurentei pe care o facea Clinica de la Sp.Giulesti celorlalti competitori, privati, de pe piata serviciilor medicale pentru fertilizare in vitro.
    Pacat ca in acest razboi au platit cu viata niste sugari nevinovati si ma gandesc la bietii parinti care au trecut prin niste momente groaznice; o durere pe care nimic si nimeni nu o poate alina. Este strigator la cer ce suferinta trebuie sa indure si copilasii ramasi in viata; nici nu vreau sa ma gandesc la sechelele pe care vor avea.
    Cred ca pe viitor se impune ca macar in sectiile de terapie intensiva sa existe sisteme de alarma pentru foc, sprinklere, cai de acces, personalul sa fie antrenat pentru situatii de urgenta, pentru evacuari, pentru minimzarea efectelor unor evenimente dramatice, ca cel de ieri.
    Condoleante familiilor indurerate…

Comentariul tau