Ce este inedit in declaratia Domnului Ponta, care spune hotarat ca nu plateste cheltuielile facute de PSD in campania electorala?

Un raspuns cert, indubitabil este acesta: A inceput oficial greva fiscala si aceasta este initiata de un partid politic. Cand o entitate (mai ales politica) declara oficial ca nu plateste, asta nu inseamna ca nu plateste nicicum, ci ca nu plateste pe factura fiscala primita. Trebuie sa mentionam aici ca un partid, ca orice alta entitate socio-economica poate plati cu contraservicii, deh … promovarea unei legi (nu sta la indemana oricui!) … facilitarea unor afaceri, facilitarea unor intalniri … etc.

Declaratia Domnului Victor Ponta este una cu privire la datoriile PSD, aproape 8 milioane de Euro, venite pe facturi. Va puteti intreba ce legatura are neplata oficiala, pe factura, cu greva fiscala … si va raspund.

Pai, sa vedem cum stau lucrurile. La orice factura emisa in campanie avem 19 la suta TVA pentru buzunarul Guvernului Boc. La 8 milioane de euro, TVA este 1.520.000 euro. Banii acestia au fost deja platiti de cei care au emis factura, adica au intrat la buget.  Totusi daca … PSD refuza plata facturii firmele, deocamdata, nu isi pot recupera TVA si isi tin banii pentru viitoare afaceri blocati.

Mai departe … Daca din sumele facturate firmele care si-ar primi banii vor face, si cu siguranta vor face, plati salariale pentru sa zicem … cameramani, editori de clipuri, organizatori de evenimente, etc., etc., se vor mai adauga si CAS-urile aferente, impozitele pe venit si altele, care la o estimare din ochii ar putea apropia sumele ce revin statului de 3.5 milioane.

Cum unele facturi ar putea fi si cu produse  purtatoare de accize [ca deh, la orice intrunire un paharel de alcool e bine venit pentru dezlegarea limbilor] suma se duce lejer la 4 milioane. Accizele au fost deja platite de furnizori, insa refuzul PSD de a onora facturile  ar putea avea urmatorul mesaj: „Nu ne intereseaza nici macar ca voi ati platit deja TVA si accize la momentul facturarii. Si nu ne intereseaza ca voi nu va puteti recupera TVA. Banii PSD nu sunt pentru redresarea fiscala a nimanui.”

In aceste conditii furnizorii se vor duce la discutii, vor negocia, vor da in judecata, si pana la urma … vor storna facturile pe temeiul servicii returnate, prevazut in codul fiscal, vor face declaratia 300 cu rectificarea de rigoare si intr-un final vor recupera TVA. Asadar, pana la urma, statul tot o sa piarda banii, iar PSD, desi a beneficiat de serviciile facturate in cuantum de aproape 8.000.000 nu va plati niciun ban, eventual va face oarece intelegeri barter, servicii contra servicii.

Indedit in declaratia Domnului Ponta este faptul ca un partid politic initiaza greva fiscala indirecta.

Poate fi acesta un model pentru alte entitati civice si economice din Romania?


0 comentarii la “Inceput Oficial de Greva Fiscala Indirecta Initiata Politic?”
Comentariul tau