Ieri am aflat si noi si toate autoritatile statului Roman ca cel putin din 17 Iunie 2010, data oficiala a venirii cetateanului Victor Piturca la Clubul Steaua, acesta din urma a lucrat fara contract si pe bani nu putini: 25.000 Euro pe luna. E foarte clar ca din moment ce nu a existat un contract nu puteau fi platite, contabil vorbind, nici taxele si impozitele, ca nici un contabil sanatos la cap nu face documentele de plata fara sa aiba un contract.

Pana acum ANAF n-a scos nici un sunet in privinta faptului ca Victor Piturca a lucrat la negru. Totusi ne amintim ce galagioase au fost autoritatile si clasa politica cand au reglementat Contractele de Drepturi de Autor, adica pentru vreo cateva ore de prestare artistica a unui actor la un Teatru ori la o reprezentatie, care de obicei nu are valoare mai mare de 800 – 1000 de lei.

Care ar fi motivul pentru care politicul tace cand e vorba de intelegeri necontractuale pe sute de mii de euro, dar face scandal actorilor pentru cateva sute de lei la care oricum plateau impozitul de 10%?

In curand vom vedea pe marginea drumurilor echipe de ANAF-isti oprind o masina, doua, si aflandu-se ‘n treaba in soarele torid ori in intemperii de tot felul. Ce-ar fi sa il ia putin la intrebari pe Cetateanul Victor Piturca, care mai cerea si garantii, adica ceva peste statutul lui legal [ solicitarea de garantii si executarea acestora sunt reglementate prin lege, iar legea nu prevede o astfel de procedura pentru activitatile antrenorilor ]. In fond Domnul Becali poate sa nu ii dea nici un ban lui Piturca, daca n-a vrut sa semneze un contract pana acum. Poate asa … sa-i faca o donatie …sa se milostiveasca de el, sa nu-l lase sa plece cu mana goala. Ori poate a lucrat de proba voluntar?

Mai grav e ca toata tara fierbe de nevoia banilor la buget si Victor Piturca isi permite sa faca scheme de garantii ilegale in contextul sportului in fata unui Europarlamentar Roman.

Si ar mai fi ceva: organizarea de grupuri si intelegeri pentru preluarea fortata a unor afaceri, private ori de stat, in Uniunea Europeana se pedepseste. Exista foarte multe indicii ca Cetateanul Victor Piturca a organizat un grup pentru preluarea fortata a Clubului Steaua. Despre „preluarea fortata” vezi Legea 297/2004, MO 571/29.06.2004 si Directiva 2004/25/CE. CEDO, art.13


0 comentarii la “Evaziunea fiscala. Contractul de Antrenor si Contractul de Dreptruri de Autor”
Comentariul tau