A fost pomenita de multe ori si reiterata de reprezentantul FMI acum cateva minute la 10:15, Miercuri 27 Ianuarie 2010.

Prima cerinta: daca se aplica aceasta lege ar fi sa se reglementeze si competentele profesionale.

Primul efect: in joburile oferite de stat pe sistemul salarizarii unice nu va fi nici o competitie de performanta si nici o preocupare pentru dezvoltarea abilitatilor profesionale caci nu va exista nici o motivatie cu exceptia stimei de sine [depinde cine o are].


1 comentariu la “Legea Salarizarii Unice si Problema Competitiei de Abilitati Profesionale”
  1. Mihaila Raul a spus:

    Am vazut tot felul de aberatii marca Boc si predecesorii legate de concedierea bugetarilor si pastrarea celor competenti. Cine judeca cine e competent si cine nu? Evident ca seful, in multe cazuri un bun lipitor de afise electorale la partid si care are o competenta profesionala discutabila. Asta ca sa fim civilizati. Lucrez in domeniu si stiu situatia. La unele institutii sunt posturi neocupate pastrate si din fondurile respective se dau prime si alte stimulente financiare. Din punctul meu de vedere, daca se dau oameni afara, primii vor zbura cei recalcitranti, apoi cei cu coloana vertebrala (care nu accepta sa fie calcati in picioare), apoi cei care isi fac treaba. Rudele sefilor si sosonarii de partid vor pleca ultimii deoarece nu pot ocupa un alt loc de munca si nici nu vor fi dati afara datorita proptelelor. Asadar, concluzia e ca totul este demagogie. De unde sa ceri competenta la niste politicieni? (a se citi incompetenti)
    Legat de abilitati profesionale, la locul meu de munca, cand are loc un curs, primii care isi iau certificatele sunt sefii, desi nu au nici macar bunul simt sa vina macar la sesiunea de deschidere a cursului, sau la examinare. E clar ca vor fi cei mai „competenti”.

Comentariul tau