Pana ieri credeam ca nu ramasese nici o sfera neatinsa de preocuparile politicienilor. Insa tot ieri am constatat ca exista una … cea a paranormalului … pe care din pacate ieri au inceput sa o buli-basheasca care cum poate si cum se pricepe. Poate fi aceasta un semn ca au epuizat sfera normalului?

Oricum e semn ca multora li s-a bulit tranzistorul din zona normalului si merg pe doua diode in paranormal. Cat despre cel de al doilea cuvant care compune sintagma buli-basheala, acesta devine manifest in presa scrisa, in Radio [ azi Catalin Striblea si colega lui de la Realitatea FM au ales declaratiile Familiei Geoana cu privire la atacurile para-psi drept subiect pentru toata emisiunea lor ], in televiziuni … etc.  O masa de politicieni, de jurnalisti si de ascultatori care habar nu au isi dau cu parerea despre flacari de diferite culori, despre metode si mijloace parapsi.

Credinta crestina cu valorile ei, pe care le clamau in timpul campaniei, Biblia pe care jurau, Craciunul cu semnificatia lui plina chiar de vocatie „politica” as zice, caci Dumnezeu S-a facut om ca noi sa avem posibilitatea impreuna vietuirii cu Creatorul lumii si al nostru, toate au fost scoase din scena, alungate dincolo de periferia mentalului politic.

Acum mai mult decat oricand, in aceasta degringolada mediatica avem dovada clara si si toata lumea poate intelege de ce era necesar sa avem Radio si TV Trinitas: Pentru ca oamenii sa aiba posibilitatea de a alege participarea prin media la dezbateri care ii fortifica, care ii cladesc sufleteste si intelectual, care le descopera sensul vietii si caile firesti de a relationa cu binele si a lupta cu raul, nu pareri aiuristice despre „de ce si cum” pierd ori castiga candidatii la fotolii politice.

Totusi, sa te folsesti cand de Credinta cand de parapsihologie si sa le bulibashesti pe amandoua cand iti vine tie bine nu e tocmai corect.

Mai asteptam inca o guvernare dreapta, orientata catre cetatean si o opozitie constructiva deasemena orientata catre normalul cotidian al cetatenilor?

PS 1: Nici nu ma mai intreb ce fel de reforma a statului ar putea face para-politicii nostri si daca incercarile multora de a scoate disciplina Religie din scoala nu vor suferi o mutatie pro introducerea parapsihologiei? Ca se pare ca sunt in stare s-o faca si pe asta! … Deh …. acolo … ca generatiile de azi sa poata intelege cum s-au castigat alegerile din 2009 si cum s-a facut istoria … ar fi un motiv suficient pentru ei ca sa avem in manuale lectii despre flacara violet.

PS 2: Pana la urma – asa cum spuneam acum 8 ani la o Masa Rotunda a Bisericilor din Romania, in care prezentam un Plan de Formare pentru Pregatirea Ostenitorilor din Biserici pentru Asistenta si Interventie Sociala – nadejdea si sarcina de a avea Politici Sociale mai bune se va indrepta tot catre Biserica, intrcat politicienii cu partidele pe care le conduc (vremelnic) au de rezolvat probleme paranormale.


0 comentarii la “Bulibasheala paranormalului in politica”
Comentariul tau