15.000 de ostenitori din invatamantul preuniversitar vor fi disponibilizati.

Aurel Cornea, Liviu Pop, Gheorghe Isvoranu au acum posibilitatea sa inteleaga ce voia sa spuna Guvernul Boc si Domnul Traian Basescu prin sintagma „Educatia, prioritate nationala” caci azi 29 Decembrie, zi de vacanta, dar si Marti … cu cele trei ceasuri … s-a publicat Ordonanta de Urgenta adoptata in 23 Decembrie cu privire la disponibilizarea a 15 mii de cadre din Invatamantul preuniversitar.

Dupa spusele Secretar de Stat de la Ministerul Educaţiei, Oana Badea, disponibilizările se vor face din 1 Septembrie 2010.  Sa o credem pana la proba contrarie … totusi ne intrebam daca incep abia din Septembrie la anu’ ce atata graba cu ordonanta asta acu’ in prag de Anul Nou? Poate pana atunci se gasesc resurse … poate pana atunci vom mai avea doua guverne … care mai de care mai destept si mai cu solutii ….de ce atata graba ??? !!!

Explicatia cu privire la graba adoptarii OU pe 23 si a publicarii ei pe 29 Decembrie pare ca o da Domnul Presedinte Traian Basescu:”Reducerea celor 15.000 de posturi decurge din sistemul de finanţare. Concedierile sunt parte a procesului de reformare a statului şi, ca orice reformă, implică anumite costuri”, a spus Traian Băsescu (citat de pe situl Realitatea TV).

Aha … deci asa incepe reforma statului !!! … foarte interesant … superb !!!

Chiar daca am alte pareri publicate deja pe acest blog … se pare ca acestea ajung numai la voi, cititorii mei dragi. Va multumesc ca le cititi si le raspanditi la prieteni.

Simt o jena profunda cand in materie de educatie seful statului zice ca e o „cardasie intre liderii de sindicat si politicieni”. De ce nu zice si de alte „cardasii” ??? … cele din zona economiei neagre si gri, cele din zona … nu mai scriu mai departe. Se pune intrebarea daca Pactul National pentru Educatie a fost sau nu o cardasie? Nu astept rasuns … am o mahnire grea pe care as vrea sa o impartasesc doar cu fostii mei profesori carora le multumesc ca am avut parte de timpuri (cu toata vitregia lipsei de libertate si constragerilor venite de la partidul unic) in care lor li se lasa tihna sa se ocupe de mine si de colegii mei si au facut asta cu multa sarguinta, pricepere si dragoste.

Mai zic doar atat: aveam impresia ca reforma statului va incepe cu aplicarea referendumului cu care atat de mult se mandreste Domnul Presedinte Traian Basescu. Se pare insa ca o OU e mai tare ca un Refrendum si ca acasa vor pleca profesorii nu parlamentarii.


1 comentariu la “Reforma Statului sau Ordonanta de Urgenta din 23 Decembrie versus Referendumul din 7 Decembrie”
  1. oana dobre a spus:

    noi cei din invatamant traim mai multe nemultumiri pe care dl.Basescu nici nu le-a comentat vreodata sau asa am retinut eu:salarii de mizerie,lipsa valorizarii,sporuri taiate,premieri deasemenea,muncim ani la rand sa ne luam niste grade amarate pentru o crestere nesemnificativa a salariului….iar acum pe langa toate aceste frustrari se mai adauga alta dramatica:traim cu teama ca vom ramane si fara serviciu si ca sunt putine sanse sa apelam la reconversia profesionala intr-o „Romanie a CRIZEI”

    …am trait o multumire sa constat ca mai exista oameni,asemenea domnului Brinzea care ne inteleg….

Comentariul tau