Curtea Constitutionala a validat alegerile. Domnul Mircea Geoana a recunoscut infringerea. Starea natiunii … vorba lui Caragiale … „Ei! domnule, câte d-astea n-am citit eu, n-am păr în cap! Glumeşti cu omul! Se-ntâmplă … că fiincă de ce? o să mă-ntrebi… Omul, bunioară, de par egzamplu, dintr-un nu-ştiu-ce ori ceva, cum e nevricos, de curiozitate, intră la o idee; a intrat la o idee? fandacsia e gata; ei! şi după aia din fandacsie cade în ipohondrie. Pe urmă, fireşte, şi nimica mişcă. Comedie, soro! Aşa o fi! Bunioară şi la dumneata acuma, o ipohondrie trecătoare; nu-i nimica… Hai să ne culcăm: noapte bună, Miţule.

Singurul lucru clar este faptul ca oamenii responsabili cu „abacul electoral” n-au facut treaba incredintata cum se cuvenea. Au gresit fie in defavoarea lui Traian Basescu fie in defavoarea lui Mircea Geoana, fie au intocmit prost documentele. Greselile si treaba facuta de mantuiala sunt  lucruri evidente … nici nu mai conteaza in defavoarea cui au facut-o.

Intrebarea ce se pune acum: Va plati Statul Roman pe cei care care au facut asa treaba de mantuiala incat sa intarzie cu riscuri financiare majore validarea alegerilor si formarea rapida a unui Guvern? Daca da … e destul de grav … se va crea un precedent destul de semnificativ … mai ales pentru viitorul plan de Reforma a Statului … planul cu care Domnul Traian Basescu a castigat concret alegerile.

In opinia mea inceputul Reformei Statului Roman trebuie facut cu acest act public: Cei care au facut o treaba de mantuiala sa nu primeasca plata pentru care au fost tocmiti in birourile electorale.

O astfel de decizie care sa statueze clar ca Statul Roman nu plateste treaba facuta „in doru’ leli” ar fi si un mecanism de testare si un indicator … un fel de turnesol … cu privire la seriozitatea planului de Reforma a Statului Roman. Ar fi deasemenea si un bun inceput.


0 comentarii la “Abacul Electoral si Reforma Statului Roman”
Comentariul tau