Buna si perioada asta de criza. Mai aflam si noi cum se distribuie functiile si pozitile in ierarhiile de mare importanta in tara asta. Dibaciul Dan Diaconescu a scos o dezvaluire de zile mari: „i-a poftit sufletzelul sa-i fie sotul sef de Servicii Secrete, l-am facut sef de servicii secrete …zice Presedintele Traian Basescu referindu-se la Adriana si Claudiu Saftoiu.

Mai iute de minte Adriana Saftoiu …dandu-si seama ce implica aceasta devaluire pentru Comunitatea Internationala de Informatii, pentru partenerii NATO, pentru toate Consulatele si Ambasadele din Romania … ca sa nu mai vorbim de mediul de afaceri de rang inalt … sare brusc sa-l consilieze din nou informal pe Presedinte … cu ceva de genul … nu e adevarat … ca sa vezi … e o suparare a Presedintelui, s.a.m.d.

Prea tarziu din pacate!

Si daca la nivelul acela ierarhic asa se practica, va dati seama cum se intampla la nivelele la care expertiza, experienta si abilitatile chiar nu conteaza.

Ne plangem ca bancile nu relanseaza creditarea, ca investitorii nu vin, ca unele tari cu adevarat importante si semnificative nu fac Camere de Comert cu Romania, ca Ambasadorii acreditati la Bucuresti sunt rezervati sa mai recomande … mai ales dupa episodul Stancev … afaceri in Romania.

Daca asta nu s-ar fi intamplat in ajun de Ziua Nationala a Romaniei … cand toti jurnalistii acrediati la Bucuresti sunt cu ochii si urechile la oficialii Romani poate ca n-as fi scris nimic si as fi inghitit in tacere mahnirea pe care mi-a provocat-o aceasta dezvaluire. Insa fasolea ostaseasca mancata de soldatii care au intregit Romania nu e de-ajuns sa fortifice tara asta. Mai trebuie si masura la vorba si minte in cap, iar gandul trebuie sa stea permanent la consecintele afirmatiilor noastre. Chiar daca domnul Saftoiu ar fi fost numit pe criteriul „pofta sufletzelului” asta nu trebuia niciodata, nici chiar sub tortura spus in public.

La Multi Ani Romania! Sa ai parte de oameni de calitate!


2 comentarii la “Criteriul dupa care …”
 1. Etienne Ignat a spus:

  Frumos spus, eu nu-i am la suflet deloc, chiar zilele astea ma gandeam ca ar fi frumos sa ne strangem cativa oameni si sa facem un club al persoanelor care au ceva de spus, in contextul ca toate acestea candva vor conta. Probabil e cazul sa luam atitudine.

 2. ROCSANA a spus:

  „La Multi Ani Romania!Sa ai parte de oameni de calitate!”
  Oamenii de calitate sunt putini si stau se pare, departe de ochii nostri, de viata publica, de ecranul televizorului . Iar pe ceilalti zgomotosi, care ni se „flutura ” prin fata ochilor cu promisiunile lor atractive, ii votam invariabil, caci oferta este limitata.
  La Multi Ani Romania!
  La Multi Ani Oamenilor de Calitate! iesiti din anonimat caci ….”Noi cu cine votam?”

Comentariul tau