Privesc la parada de Ziua Nationala. Motociclete BMW, autoturisme BMW, VW, Mercedes, ma uit lung sa vad un Logan, un ARO ceva … nu mai apuc … pe sub Arcul de Triumf incep sa treaca calaretii … caii nu au signalistica de firma ori brend … asa ca ii declar autohtoni.

Si ne miram ca se mai intreaba lumea ce se intampla cu productia in Romania daca pana si de Ziua Nationala afisam alte brenduri. Nu zice nimeni ca in actiuni operative pentru a face fata unor standarde sa nu folosim BMW, VW ori Mercedes, dar macar de Ziua Nationala sa fim autohtoni, adica sa transcendem globalizarea limitand-o. Intrebarea: Cat de mare e capacitatea noastra de a fi autohtoni si a ne promova si pe noi insine macar de Ziua Nationala, ramane. Poate vom capata un raspuns in anii ce urmeaza.

Mihail Brinzea


1 comentariu la “Capacitatea de a fi autohton”
  1. oana dobre a spus:

    unde ne-am putea afisa luxul decat la o mare sarbatoare??? daca toti participantii ar fi avut Logan parea ca ne chinuie patriotismul….ceea ce nu mai exista..Se spun atatea despre romani(suntem altruisti,primitori,sensibili,gospodari,patrioti)….din pacate parerea mea este alta…tot mai putin romani mai poseda aceste trasaturi…Caracteristicile mentionate mai sus le-am auzit din gura unui american si cum nu pot sa tac ,cu riscul de a-mi face „natia” de ras am afirmat ceea ce am concluzionat cu ceva timp in urma:”romanii poarta masti!”

Comentariul tau