Reforma statului a fost pe agenda electorala discutata cu prioritate. Deasemenea este foarte clar ca functionarii publici nu vor scapa de restructurare masiva.

Exista o posibilitate de a face cu adevarat reforma si a nu nedreptati nici pe functionarii care isi fac datoria: concedierea celor care nu au actualizat datele cu persoane cu drept de vot si au lasat pe lista inclusiv persoane cu 20 de ani vechime de resedinta la cimitir, adica persoane decedate de 20 de ani [care probabil au votat la fiecare din alegerile libere din 1991 incoace !!! :))]. Ar fi posibil sa aflam ca intre timp decedatii au primit si pensie si ajutoare sociale si poate si subventii … credite … mai stii?!

O reforma a statului nu se poate face fara a avea o evidenta clara a populatiei. Daca nu stii cati cetateni vii sunt … exista riscul sa ai un stat supra-dimensionat ori un stat subdimensionat [apropo de propunerea de a avea la fiecare 70.000 de locuitori un reprezentant in parlament].

In conditiile in care la actualele alegeri miza poate fi si la cateva sute de voturi, concedierea de urgenta a celor responsabili de introducerea pe listele de votanti a unor persoane decedate este obligatorie. Nu ii acuzam … deocamdata … de masluire ori de fals in acte publice … caci lista de vot este un act public, nu-i asa? … dar nelgijenta lor poate duce la falsificarea rezultatelor alegerilor si la masluirea vointei electoratului.

Si pana la urma, daca functionarii in cauza nu sunt in stare sa faca o lista cu persoane vii avand varsta de peste 18 ani … ce lucrare li se poate da sa intocmesca la serviciu si sa castige un ban cinstit ???

Mihail Brinzea


0 comentarii la “Propunere pilon pentru reforma statului”
Comentariul tau