Sa vedem datele:

25 iunie 2007

Comisia Europeana a adoptat decizia cu privire la „Cadrul Strategic National de Referinta 2007-2013” (CSNR) al României. Pentru realizarea viziunii strategice a CSNR, Comisia Europeană aloca României in perioada 2007-2013 o suma totala de cca. 19,67 miliarde de Euro.

17 martie 2009

Premierul Emil Boc a anuntat ca Guvernul intenţioneaza sa contracteze un imprumut in valoare totală de 19 miliarde euro, din care 12 miliarde euro de la FMI si 7 miliarde euro de la BERD, Banca Mondiala si alte institutii financiare (agentia MEDIAFAX din surse oficiale)

18 august 2009

Datoria publica totala a României a crescut in iunie la 123,61 miliarde lei (29,4 miliarde euro), arata datele publicate de Ministerul Finantelor Publice (MFP).

31 Oct 2009

Presedintele Traian Basescu a declarat la Iasi ca România nu are o problema in a achita 20 miliarde de euro in cinci ani si a subliniat ca un imprumut mai mare ar fi fost o povara grea pentru populaţie (NewsIn).

Concluzie:

… pana in 2014 … daca vom avea capacitatea de a absorbi 100% din fondurile europene … ce luam din alocarile pentru Cadrul Strategic National de Referinta dam la cei care au creditat Guvernul Boc.

Ce luam pe mere dam pe pere! Faina afacere!

Intrebare:

Cand scriem un proiect (granturi ori strategice) trecem la rubrica beneficiari finali  sintagma „creditorii guvernului Boc”?

Mihail Brinzea


2 comentarii la “Beneficiarii Reali si Finali … ai Fondurilor Europene alocate Romaniei sunt Creditorii care Raspund Solicitarilor de Imprumut ale Guvernului”
  1. Mihaila Raul a spus:

    Tendentios articolul. dar il iau ca un pamflet. ce vina are Europa ca suntem prosti, iar din credit platim salarii si pensii. Nu stim sa ne administram. Eficienta (sau mai bine zis ineficienta) cheltuirii banilor e numai vina nostra. La noi se da spaga 20-40% din contract pentru lucrari de infrastructura, noi am negociat (de fapt nu noi ci echipa lui Vasile Puscas) alocarile fondurilor europene. La noi se fura ca-n codru (ca asta e frate cu romanul). Sa nu mai facem pe victimele. Avem hotia in gena.

  2. mihailbrinzea a spus:

    Stimate Raul Mihaila,
    Intai ca nu este un articol, este doar o suita de date si declaratii la care eu am facut un mic comentariu.
    Este adevarat ca Europa nu are nicio vina … si nici eu nu am afirmat ca exista o vina a cuiva … persoana ori institutie. Fiecare cititor trage concluzia pe care o vrea din datele pe care eu le-am pus la dispozitie. Daca ar fi sa trag o concluzie ar fi ca degeaba vom atrage 100% cele 19 miliarde ca ele vor fi doar tranzitorii prin economia Romaneasca si ca au inca de pe acum o alta destinatie: acoperirea imprumuturilor pe care Guvernul Boc a declarat in 17 martie 2009 ca vrea sa le contracteze.

Comentariul tau