Dezbatere in Parlamentul Romaniei. Tema ???!!! : REDUCEREA NUMARULUI DE PARLAMENTARI. Comentariile celor de la Partidul Democrat Liberal sunt toate in sensul ca trebuie reduse cheltuielile cu parlamantarii. Ca parlamentul are prea multi membrii si sunt prea multi Romani angajati in jurul acestora. Comentariile celor de la PSD, PNL si alte partide sunt in sensul mentinerii unui Parlament bicameral ca garant al democratiei.

Intrebarea fundamantala este: REDUCEREA NUMARULUI DE PARLAMENTARI ESTE O GARANTIE CA PARLAMENTUL ROMANIEI VA CHELTUI MAI PUTIN?

Nu. Reducerea numarului de parlamentari nu este o garantie ca cei ramasi vor cheltui mai putin. Cum nu s-a ieftinit benzina cand barilul de petrol a a scazut (ca exemplu) de la 140 $ la 50 $  asa nu se vor reduce costurile parlamentului cu 300 de membrii.

Daca intentia este intr-adevar de a reduce costurile de ce nu se face un referendum pentru … stabilirea unei sume maxime limita alocata in Bugetul Romaniei pentru cheltuieli parlamentare si prezidentiale peste care nici un Ministru de Finante si nici un Parlament si nici un Presedinte sa nu poata trece ???

Raspunsul e foarte simplu. Nici Presedintele, nici parlamentarii nu doresc reducerea cheltuielilor.


1 comentariu la “Nici o Garantzie ca Vom Avea Costuri Reduse”
  1. Mihaila Raul a spus:

    Risipa bugetara nu rezulta din chetuielile de intretinere ale parlamentului, indiferent ca are 300 sau 600 deputati. Suma e mica la nivel de buget national. Eu cred ca e vorba de demagogie la mijloc. Acum, in prag de alegeri, Basescu vrea sa-si arate grija fata de banul public si in acelasi timp sa arate pisica neagra parlamentarilor din opozitie. Si dvs „ati pus botul” (scuze de exprimare) la aceasta chestie, ca majoritatea presei. Eu constat ca nu se discuta de avantaje si dezavantaje unicameral – bicameral, precum si ce implicatii (pozitive sau negative) are in procesul legislativ reducerea numarului de parlamentari. Asa ati cazut in capcana lor. De fapt nu ii intereseaza actul legislativ in sine, ci jocurile lor murdare.

Comentariul tau