In timp ce scriu ascult emisiunea Domnului Tatulici … si ma minunez de ce declara Premierul demis. Intrebarea fundamentala este de ce nu a simtit in ADN-ul sau ca impozitul forfetar o sa duca la inchiderea a zeci de mii de firme si prabusirea locurilor de munca intr-o estimare foarte aproape de cifra pe care am calculat-o in articolul din 9 februarie.

Ce ne mai spune premierul? Ca imprumutam bani sa platim pensiile. Sigur ca imprumutam, pentru ca cei aruncati in somaj de Guvernul B0C nu mai platesc contributii la bugetul de stat ci dimpotriva, consuma din acesta.

Auzi si nu iti vine sa crezi (zice B0C): Domnul Tariceanu a lasat tara fara munitii (aici chipurile il citeaza pe Premierul desemnat – Domnul Croitoru), fara arme [imaginea care imi vine in minte e Domnul B0C ascutind coasa]. Intre timp ma gandesc.  Am in minte un model simplu … sa zicem Romania SRL. Pe vreme lui Taricenu Romania SRL angaja pe rupte … in anul 2008 era chiar criza de forta de munca si asta o pot confirma toate firmele de resurse umane. Drept urmare a crescut si numarul de contribuabili la pensii, la bugetul de stat in general. Asa ca pensiile se plateau din resurse interne, noi Romanii aveam cheag si forta sa purtam de grija pensionarilor nostii. Cum a venit B0C s-a dus libertatea economica. Prima ordonanta pe care a dat-o a fost neconstitutionala (mai mare hazul la un profesor de Drept C0nstituti0nal). Ne spune Domnul B0C ca nu ajung banii din cauza pensiilor exorbitante ale parlamentarilor. Hei, desteptarea! In patru legislaturi s-au pensionat 72 de parlamentari. Ce nu inteleg sub nici o forma este cum de l-a invitat Domnul Tatulici … in ce scop … si cu ce menire? De la caderea Guvernului B0C Leul se simte mai bine, bursa respira. Nici nu mai conteaza care sunt cauzele. O sa spuneti ca a intervenit Banca Nationala. Da, poate ca a intervenit. Doar nu voiati sa ne lase Mister Isarescu pe mana unui demis.

Domnul B0C trage inainte cu pensiile iar Domnul Tatulici nu poate sa il opreasca. Asa ca trebuie sa ma lamuresc si incep sa socotesc … ca deh .. cifrele nu mint. Daca facem un calcul simplu raportat la salariul mediu brut pe economie (1.844 lei in noiembrie 2008), salariatul platea la fondul de pensii, lunar, suma de 193 lei. Daca inmultim 193 lei cu aproape 650.000 de actuali someri, fosti angajati, aflam ca s-ar fi strans lunar 1.254.500.000 Lei. Desi statistic pensia medie este de 680 lei majoritatea pensiorarilor au pensii sub 500 de lei … asadar vom lua aceasta ultima cifra pentru calculul nostru.

Asadar 1.254.500.000 lei ce ar fi fost colectati lunar (daca n-ar fi fost pus la lucru impozitul forfetar) ar fi chiar suma care ar acoperi 250.900 de pensii. Potrivit datelor Ministerului Muncii, in aprilie 2007 – 4,7 milioane de angajati contribuiau la sistemul public de pensii pentru a intretine 5,5 milioane de pensionari. Acum mai putin de 4 milioane sustin pe langa pensionari si pe cei peste 650.000 de noi someri.  Cam asa arata ADN-ul contributiilor sociale si pare a nu ava nimic cu ADN-ul Domnului B0C ..

In continuarea emisiunii Premierul demis mai scaneaza un cromozom si da inainte cu „campania … care ar fi un fel de … „scuturatul prunului” … asta probabil a fost proba de humor … si mai vrea sa vada daca „o sa duca cineva la bun sfarsit ce am inceput” … asta fiind probabil proba de sarcasm. Domnule Boc, nu cumva vreti sa devenim toti someri ori pensionari finantati de FMI …??? ca asta e singurul lucru documentabil pe care l-ati inceput.

Expresia „mai mult ca perfect” ar putea avea doua intelesuri: unul managerial si unul gramatical. Intelesul managerial nu se potriveste fostei guvernari … ramane intelesul gramatical … desi acesta nu ne bucura. Am fi preferat ca un Guvern in vreme de criza sa nu se lupte pana la epuizare cu cei 72 de pensionari fosti parlamentari cu pensii speciale (acolo, cateva mii de lei). Exista modeste asociatii non-guvernamentale care au grija de mai mult de 72 de oameni, care cu efort, pricepere si inteligenta reusesc sa adune resurse pentru a asigura un trai decent pentru sute de oameni. Din pacate comportamentul Guvernului B0C a fost sub al unui ONG de provincie care se ocupa de pensionari.

In rest … vorba Domnului B0C (in Engleza) din filmuletul de mai jos: „aviara gripa”

Aviara Gripa http://www.youtube.com/watch?v=DE-nXpS6Niw&feature=related

Mihail Brinzea


2 comentarii la “Domnul B0C simte in ADN-ul lui ce vor Romanii !!!”
 1. dan a spus:

  Cred ca ne paste un ,,colaps” total, asa ca pacat de ADN-ul d-lui ca s-a virusat cu alte chestii.Pacat de pensionari , dar pacat de tinerii ce nu au nici o perspectiva intr-o asemenea conjunctura.
  Ce ne asteapta?

 2. ROCSANA a spus:

  Cred ca domnul Tatulici l-a invitat in emisiune pentru a ni se „revela”, inca o data(de parca mai era cazul), in toata „splendoarea” lui mentala!
  Cat despre „pensiile nesimtite” ale parlamentarilor pe care cica le-ar fi rezolvat legea pensiilor pe care guvernul nu a mai apucat sa-si asume raspunderea,numai prostii nu s-au prins ca sunt motivatia pe care crede domnul Boc ca o inghitim pentru caderea sa si cu care crede ca ne convinge ca de la asta „i s-a tras” …
  Incercand sa gasesc o rima pentru Boc,imi vine in minte expresia tautologica a lui Caragiale din „O scrisoare pierduta”:
  „Un popor care nu merge inainte, sta pe loc”, Boc, Boc!

Comentariul tau